Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII

Receptari Caules. Cuina menorquina del segle XVIII

Nº:
10
Editorial:
Barcino editorial
EAN:
9788416726271
Año de edición:
Materia
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-16726-27-1
Páginas:
262
Encuadernación:
RUSTICA
Idioma:
CATALAN
Ancho:
120
Alto:
180
Disponibilidad:
DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)
Colección:
Set portes

20,00 €

IVA incluido
Comprar

El novè volum de la col·lecció ens porta un altre receptari baleàric, aquest, de summa importància, ja que és el que documenta, per primer cop, l’ús de la salsa maonesa (i demostra que no és d’origen francès, com algun cop s’havia volgut fer creure). Al manuscrit Caules la salsa maonesa encara s’anomena  en menorquí salsa de peix crua. De moment, és la redacció del mètode d’elaboració més antiga localitzada. És molt possible que se servís tant com a acompanyament del peix com per al bullit o amb la carn del pollastre. Aquesta versió seria la que es publicaria després a França el 1811 com poulet mayonnaise El receptar, d’autor desconegut, conté 251 receptes de tot tipus d’ingredients i un  exemple d’àpat amb servei a la francesa per a l’ús d’una família molt benestant de Maó amb connexions culturals amb diferents països del món, i pretén ser una obra útil per a la pràctica culinària d’una cuina adaptada a les necessitats i aspiracions d’una classe social mitjana/alta menorquina al voltant de l’últim terç del segle XVIII. En aquest sentit, la prioritat era oferir, de forma pràctica, les indicacions dels ingredients i dels processos necessaris per elaborar cada una d’aquestes receptes.

Materia en Libreria Guareña

  • La última cena
    Titulo del libro
    La última cena
    Almodóvar, Miguel Ángel
    Oberon
    Aunque durante la celebración de la exposición sobre la gastronomía de  Jerusalén a través de tres mil añ...
    No disponible

    9,95 €

  • Cocina rico todos los días
    Titulo del libro
    Cocina rico todos los días
    Ardá, Rosa
    Oberon
    ¿Cuántas veces has llegado a casa sin saber qué cocinar o te has quedado sin ideas para hacer platos nuevos?...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    5,95 €

  • COMER ATENTOS
    Titulo del libro
    COMER ATENTOS
    Chozen Bays, Jan
    Kairos
    El arte de la atención (mindfulness) puede transformar nuestra cotidiana lucha con las comidas, renovar nuestr...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    19,50 €

  • MI METODO DIETETICO
    Antiguo
    Titulo del libro
    MI METODO DIETETICO
    Nº 173
    HAUSER, GAYELORD
    Bruguera
    DISPONIBLE (Entrega en 3-4 dias)

    6,24 €

  • Alimentos geniales
    Titulo del libro
    Alimentos geniales
    Lugavere, Max
    Grijalbo
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    21,90 €

Barcino editorial en Libreria Guareña

  • Poesia completa, volum II
    Titulo del libro
    Poesia completa, volum II
    Nº 19
    Garcia, Francesc Vicent
    Barcino editorial
    Presentem el segon volum de l’edició de la poesia completa de Francesc Vicent Garcia, juntament amb Fo...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    25,95 €

  • Meridia de paris
    Titulo del libro
    Meridia de paris
    Calvo, Luis
    Barcino editorial
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    18,00 €

  • La febre d'or
    Titulo del libro
    La febre d'or
    Nº 7
    Oller, Narcís
    Barcino editorial
    Després de l'èxit esclatant de Vida privada, el setè Imprescindible és  una altre novel·la de popula-ritat...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    25,95 €

  • Jaufré
    Titulo del libro
    Jaufré
    Nº 14
    Anònim
    Barcino editorial
    Aquesta edició és la primera traducció al català actual del Jaufré, novel·la en vers occità del segle XI...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    28,50 €

  • Viatge al Purgatori
    Titulo del libro
    Viatge al Purgatori
    Nº 26
    de Perellós, Ramon
    Barcino editorial
    El Viatge al Purgatori de Sant Patrici de Ramon Perellós al és una fascinant novel·la medieval breu que barr...
    No disponible