Ensaladas

Ensaladas

Editorial:
Baia
EAN:
9788492630912
Año de edición:
Materia
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-92630-91-2
Páginas:
176
Idioma:
GALEGO
Ancho:
160
Alto:
160
Disponibilidad:
DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)
Colección:
SIN COLECCION

16,55 €

IVA incluido
Comprar

A ensalada, até hai pouco, concretouse nuns produtos clave: leituga/escarola, tomates, cebola, olivas, pemento, cenoria, ravos... e algunhas herbas silvestres. E desde estes últimos trinta anos, momento en que a cociña cambiou de signo en xeral, que "o cru e o frío" adquiriron relevancia. Un exemplo que o determina claramente son  as mesturas actuais de elementos crus con outros cocidos -verduras cocidas, cereais, legumes-, que dan lugar a preparacións máis completas e a pratos con máis entidade.
 
 
 
 Outro punto a ter en conta e que deu un xiro é, precisamente, o aderezo. Do clásico aceite, vinagre e sal (botado enriba dos elementos  sen movelos) pasouse a elaborar salsas variadas e a condimentar de novos e diferentes xeitos, e, sobre todo, a pór en práctica o clásico tourner a salade da cociña francesa, é dicir, mesturar os integrantes da ensalada. Ou a gama de sal de sabores e procedencias diversas ou os  vinagres ao estilo balsámico.
 
 
 
 De feito, a presenza da ensalada é atemporal, posto que aparece en calquera época. Agora ben, a cualificación da comida fría e a tendencia actual cara a ela provocaron que estes pratos se sitúen cada  vez máis en momentos de calor ou de frío e que sexan esperados por todo o mundo.
 
 
 
 A través de 104 propostas, que combinan tradición e innovación, este libro invita á mestura, ao atrevemento e, sobre todo, aos cambios -moi  do gusto da autora-, para que así cadaquén poña o seu toque particular.

Otros libros del autor en Libreria Guareña

  • Peixes e mariscos:a cociña do mar
    Titulo del libro
    Peixes e mariscos:a cociña do mar
    Quadrada, Mariona
    Baia
    100 receitas con base na cociña do mar que se elabora nun país atlántico como Galicia, onde, talvez como en ...
    No disponible
  • L'avellana: Com preparar-la 10 vegades
    Titulo del libro
    L'avellana: Com preparar-la 10 vegades
    Nº 25
    Quadrada, Mariona
    Sd edicions
    Com a investigadora i divulgadora de cuina, ha publicat més de quaranta llibres sobre alimentació i salut, re...
    No disponible
  • Ensaladas
    Titulo del libro
    Ensaladas
    Quadrada, Mariona
    Lectio
    Ensaladas, la frescura de la tierra es el segundo libro de la serie Con Sabor a Mediterráneo. Tradición y sof...
    No disponible
  • Bolets
    Titulo del libro
    Bolets
    QUADRADA, MARIONA
    Cossetania edicions
    Bolets. La saó de boscos i prats és el cinqué llibre de la série Amb Gust de Mediterrani. En aquesta ocasiÃ...
    No disponible
  • Peix, marisc i bacallà:
    Titulo del libro
    Peix, marisc i bacallà:
    Mariona Quadrada. Fotografies: Josep Borrell
    Cossetania edicions
    Peix, marisc i bacallá, un regal de l'aigua és el primer d'una série de llibres de cuina en qué podreu trob...
    No disponible

Materia en Libreria Guareña

  • Cristina Galiano bajo cero
    Titulo del libro
    Cristina Galiano bajo cero
    Galiano Ramos, Cristina
    Plaza & janes
    No disponible

    18,00 €

  • Els vins del pla de bages
    Titulo del libro
    Els vins del pla de bages
    Pelegrin Rocamora, Josep
    Pages editors
    El Bages és un territori amb moltes riqueses, culturals, arquitectóniques, paisatgístiques i també terra de...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    30,00 €

  • LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2020
    Titulo del libro
    LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2020
    AA.VV
    Cossetania edicions
    És l onzena edició des de 2008 d un producte que, des de l anàlisi hist.rica de l entorn de la vinya i del s...
    No disponible

    20,90 €

  • Curso de cocina: patata
    Titulo del libro
    Curso de cocina: patata
    Witz, Benoît
    H.blume
    Sometida a todo tipo de elaboraciones, la patata constituye uno de los  productos básicos de la alimentación ...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días..)

    4,95 €

  • Las cocinas de España
    Antiguo
    Titulo del libro
    Las cocinas de España
    Nº 1447
    Martinez Llopis, Manuel;irizar, Luis
    Alianza editorial
    DISPONIBLE (Entrega en 3-4 dias)

    11,60 €

Baia en Libreria Guareña

  • O trevo da sorte
    Titulo del libro
    O trevo da sorte
    Nº 15
    Romero, Medos
    Baia
    Soubo que era muller dun só instante, e todo o demais era perdido. Instantes que non perduran eternamente, que...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    11,40 €

  • O cogomelos na cociña e outras cousas
    Titulo del libro
    O cogomelos na cociña e outras cousas
    Fernández Costas, X. M. / Roca, Pedro
    Baia
    Os cogomelos na cociña e outras cousas é unha singular achega á literatura gastronómica. Atopamos pratos qu...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    13,25 €

  • O carballo
    Titulo del libro
    O carballo
    Silvar, Carlos
    Baia
    Todos os habitantes da natureza formamos un grande equipo no que dependemos uns dos outros para termos éxito e...
    No disponible
  • Un mosquito de nome Henri
    Titulo del libro
    Un mosquito de nome Henri
    Nº 11
    Dans, Raúl
    Baia
    A partir de 8 anos Obra gañadora do X Premio Barriga Verde (modalidade infantil), editada  m coedición c...
    No disponible
  • A terra acatarrouse
    Titulo del libro
    A terra acatarrouse
    Marie Galliez, Roxane
    Baia
    Despois da chuvia sempre sae o sol. Porque non sempre existen as palabras para abordar os temas sensibles. ...
    No disponible